Kalevalan pataa

4–5 annosta

  • 2 rkl voita
  • 500 g lammasta kuutioina
  • 250 g naudanlihaa kuutioina
  • 1 l lihalientä
  • 1 dl lampaan demi-glace-kastikepohjaa
  • 7 kokonaista mustapippuria
  • 1 kaali keskikokoisina kuutioina
  • 15 miniporkkanaa
  • 1 lohkottu nauris
  • 1 dl smetanaa

Valmistusohje

Paloittele lihat tasakokoisiksi kuutioiksi ja ruskista suuressa kasarissa. Paista lihakuutiot kahdessa erässä, jotta kasari ei kylmene liikaa. Näin lihapalat on helpompaa ruskistaa tasaisesti.

Siirrä lihapalat suureen valurautapataan. Lisää lihaliemi, lampaan demi-glace-kastikepohja ja kokonaiset mustapippurit. Anna kiehua noin 2,5 tuntia kunnes lihapalat ovat pehmeitä ja mureita.

Lisää kaali, miniporkkanat ja nauriin lohkot. Anna padan kiehua hiljakseen vielä 5–8 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarjoile smetanan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!