Kalevalan pataa
- Ruokavalio: Kananmunaton
4–5 annosta
- 2 rkl voita
- 500 g lammasta kuutioina
- 250 g naudanlihaa kuutioina
- 1 l lihalientä
- 1 dl lampaan demi-glace-kastikepohjaa
- 7 kokonaista mustapippuria
- 1 kaali keskikokoisina kuutioina
- 15 miniporkkanaa
- 1 lohkottu nauris
- 1 dl smetanaa
Valmistusohje
Paloittele lihat tasakokoisiksi kuutioiksi ja ruskista suuressa kasarissa. Paista lihakuutiot kahdessa erässä, jotta kasari ei kylmene liikaa. Näin lihapalat on helpompaa ruskistaa tasaisesti.
Siirrä lihapalat suureen valurautapataan. Lisää lihaliemi, lampaan demi-glace-kastikepohja ja kokonaiset mustapippurit. Anna kiehua noin 2,5 tuntia kunnes lihapalat ovat pehmeitä ja mureita.
Lisää kaali, miniporkkanat ja nauriin lohkot. Anna padan kiehua hiljakseen vielä 5–8 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarjoile smetanan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje