Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla
Nopeatekoisten ja hyvänmakuisten lampaankyljysten kanssa tarjoilemme tällä kertaa hauskan lisäkkeen: vihanneksia rapean yrttikuorrutuksen alla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 kpl lampaan kaksoiskyljyksiä
- suolaa ja mustapippuria
- ½ tl timjamia kuivattuna
Yrttikuorrutetut vihannekset
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- voita paistamiseen
- 1 ½ dl korppujauhoa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl persiljasilppua
- 1 tl rosmariinia kuivattuna
- 1 tl timjamia kuivattuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa paprika ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa ja lisää paprikakuutiot mukaan freesautumaan loppuminuuteiksi. Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Voitele uunivuoka ja nosta vihanneskuutiot siihen.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita keskenään korppujauho, parmesaaniraaste, oliiviöljy, valkosipuli- ja persiljasilppu sekä rosmariini ja timjami. Levitä seos vihannesten peitteeksi vuokaan. Gratinoi uunissa 5 minuuttia.
3. Hiero lampaankyljykset suolalla, pippurilla ja timjamilla ja grillaa niitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile vihannesgratiinin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa