Kaksivärinen suklaatryffelikakku
Suussa sulavan kakun täytteenä on sekä tummaa että vaaleaa suklaatryffeliä. Valmistus on pikkutarkkaa puuhaa, jonka voit tehdä jo etukäteen. Kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä ja sopii näin ollen loistavasti noutopöytään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8-10 annosta
- 125 g voita
- ½ tl suolaa
- 2 dl mantelijauhetta
- 3/4 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3½ dl siivilöityjä vehnäjauhoja
Tryffelitäyte
- 225 g tummaa suklaata
- 350 g vaaleaa suklaata
- 5 dl kermaa
- ½ dl hunajaa
- 250 g voita
Valmistusohje
1. Sekoita voi, suola, mantelijauhe, sokeri, muna ja 1 dl vehnäjauhoja. Siivilöi joukkoon 3½ dl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä viileässä tunnin ajan. Vuoraa voideltu piirasvuoka taikinalla. Painele pohja tiiviiksi ja pane vuoka yöksi pakastimeen. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä.
2. Kiehauta kerma ja hunaja ja anna jäähtyä heti. Sekoita puolet kermasta tummaan ja puolet vaaleaan suklaaseen. Sekoita hitaasti, jotta suklaa ehtii sulaa.
3. Leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita 100 grammaa voita tummaan ja 150 g vaaleaan suklaatäytteeseen. Kaada vaalea tryffeli murotaikinapohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa. Kaada vuokaan lopuksi tumma tryffeli ja anna jähmettyä pakastimessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti