Kakkuvohvelit
Nämä vohvelit täytetään raikkaalla ja maukkaalla täytteellä.
1 satsiin
- 3 kananmunaa
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 150 g sulatettua margariinia
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 5 liivatelehteä
- tomusokeria koristeluun
Valmistusohje
1. Aloita täytteestä: Laita liivatteet likoamaan vesitilkkaan 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä.
2. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset ja sokeri valkoiseksi. Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori sekä liivate. Kääntele mukaan kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto. Laita kylmään.
3. Vohvelit: Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita taikinaan. Lisää viimeiseksi margariini.
4. Paista vohveleita ja anna niiden jäähtyä ritilällä. Levitä sitruunatäytettä kahden vohvelin väliin, ripottele päälle tomusokeria ja anna jäähtyä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti