Kakku paahdettujen maapähkinöiden kera
Maapähkinöiltä maistuva kakku sopii hyvin kahvi- tai teekupposen seuraksi. Tämä kakku paistetaan uunissa vesihauteessa. Kaada vettä isoon uunipannuun ja aseta kakkuvuoka siihen. Tehosekoitin on hyvä apu tätä kakkua tehdessä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaan
- 150 g paahdettuja, suolaamattomia maapähkinöitä
- 1 ½ dl kidesokeria
- 2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl maissijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- voita tai margariinia vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna maapähkinät tehosekoittimessa. Lisää sokeri, maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Sekoita maissijauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää maapähkinäseos ja sekoita kunnolla.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada taikina vuokaan ja peitä alumiinifoliolla. Aseta vuoka vesihauteeseen uunin alatasolle. Paista kakkua 40-50 minuuttia. Anna sen jäähtyä ja kumoa vuoasta. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa