Kahvisarvet

Vastapaistetut sarvet kahvin kera maistuvat aina hyvältä. Täytettä voi vaihdella esimerkiksi mantelimassaan, vaniljakreemiin tai hilloon.

24 kpl

  • 2 dl kylmää maitoa
  • n. 35 g hiivaa
  • 2 vatkattua munankeltuaista
  • 50 g pehmeää voita
  • 2 rkl kidesokeria
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna penslaukseen

Täyte

  • kiinteää omenasosetta
  • hunajaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada hieman maitoa kulhoon, liuota siihen hiiva ja lisää loput maidosta. Työstä mukaan loput ainekset. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla.

2. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ne pyöreiksi levyiksi. Jaa jokainen ympyrä kuuteen ”kakkupalaan” taikinapyörällä. Laita jokaiselle palalle nokare omenasosetta ja hieman hunajaa ja kääri kokoon sarviksi. Laita voidellulle pellille ja anna kohota n. 1 tunti.

3. Penslaa sarvet munalla ja paista uunissa n. 7-8 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!