Kahvisarvet
Vastapaistetut sarvet kahvin kera maistuvat aina hyvältä. Täytettä voi vaihdella esimerkiksi mantelimassaan, vaniljakreemiin tai hilloon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
24 kpl
- 2 dl kylmää maitoa
- n. 35 g hiivaa
- 2 vatkattua munankeltuaista
- 50 g pehmeää voita
- 2 rkl kidesokeria
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna penslaukseen
Täyte
- kiinteää omenasosetta
- hunajaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada hieman maitoa kulhoon, liuota siihen hiiva ja lisää loput maidosta. Työstä mukaan loput ainekset. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla.
2. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ne pyöreiksi levyiksi. Jaa jokainen ympyrä kuuteen ”kakkupalaan” taikinapyörällä. Laita jokaiselle palalle nokare omenasosetta ja hieman hunajaa ja kääri kokoon sarviksi. Laita voidellulle pellille ja anna kohota n. 1 tunti.
3. Penslaa sarvet munalla ja paista uunissa n. 7-8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki