Kahvisarvet hillolla tai hunajalla

Sarvien paras ominaisuus on se, että ne yllättävät maukkaalla täytteellään. Voit käyttää mitä tahansa marmeladia tai hilloa, tai raastettua mantelimassaa.

24 kpl

  • 250 g margariinia tai voita, kylmää
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 tl hiivaa
  • 1 dl ohutta kermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • appelsiinimarmeladia tai -hilloa, tai hunajaa

Koristeluun

  • 1 vatkattu kananmuna
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi kylmä voi ja jauhot ja lisää sokeri sekä hiiva, jonka olet liuottanut haaleaan kermaan.

2. Työstä taikina leivinpöydällä, lisää jauhoja tarvittaessa, jottei taikina tartu. Käytä ensin pienempi osa jauhoja ja lisää vasta tarvittaessa.

3. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jokainen osa ympyräksi. Jaa ne kuudeksi kolmioksi ja laita päälle nokare täytettä. Kääri ne leveältä sivulta alkaen kolmion kärkeä kohti sarviksi, laita voidellulle pellille.

4. Anna sarvien kohota 10 minuuttia ja penslaa ne sitten vatkatulla munalla, ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.