Kaarinan savusilakkakakku
Kaarina-niminen tyttö tarjosi tällaista voileipäkakkua, kun juhli ylioppilaaksi tuloaan. Tämä resepti on neljälle, mutta jos haluat tehdä sitä isommalle joukolle, määrät on helppo tuplata tai triplata.
Neljälle
- 1 Maalahden tai vastaava vuokaleipä
- 3 savusilakkaa
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- 1 ½ dl majoneesia
- ½ dl ruohosipulisilppua
Koristeeksi
- ½ punainen paprika
- tillinoksia
- kurkkuviipaleita
Valmistusohje
1. Perkaa savusilakat ja hienonna ne. Hienonna myös kovaksikeitetyt munat. Leikkaa leipä pitkittäin neljäksi viipaleeksi. Voitele yksi viipale majoneesilla ja laita päälle puolet munahakkeesta ja ruohosipulisilpusta.
2. Voitele seuraava siivu ja laita edellisen päälle majoneesipuoli alaspäin, munahaketta kohti. Voitele tämän päällispuoli majoneesilla ja levitä päälle puolet savusilakasta. Voitele kolmas viipale samalla tavalla ja levitä sille loput savusilakasta.
3. Voitele viimeinen viipale samoin kuin edelliset. Paina hiukan, niin että torttu pysyy kuosissaan. Levitä päälle loput munahakkeesta ja ruohosipulisilppu. Koristele suikaloidulla punaisella paprikalla, kurkkuviipaleilla ja tillinoksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti