Kääretorttu
Kääretorttu on suosittu ja helppovalmisteinen leivonnainen kahvipöytään. Siihen sopii monenlainen täyte, vaikkapa omenasose tai mansikkahillo. Taikinassa voi käyttää esimerkiksi suklaata ja perunajauhoja ja täytteenä voitahnaa. Tällöin luomusta kutsutaan unelmatortuksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kääretorttu
- voita ja voipaperia
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- sokeria koristeluun
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl vadelmahilloa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 280 asteeseen ja voitele voipaperi ohuelti voilla tai margariinilla. Vispaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot ja sitten leivinjauhe. Levitä taikina voipaperille, pane uuniin ja paista noin viisi minuuttia.
2. Levitä voipaperia leivinpöydälle, ja ripottele sille ohut kerros sokeria. Käännä sitten sille paistettu torttulevy voipapereineen ylösalaisin. Poista paistamiseen käytetty leivinpaperi.
3. Levitä vadelmahillo, kun torttulevy on vielä kuuma, ja rullaa sen jälkeen pituussuunnassa. Kääri sitten sokeroitu voipaperi kakun ympärille ja jäähdytä. Ota paperi pois ja jäähdytä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti