Kaalikeitto rieskakääröjen kanssa
Ihanan lämmittävää talviruokaa, joka sopi mainiosti arkipäivälliseksi tai sunnuntairuoaksikin ulkoilu- tai hiihtoretken päätteeksi. Valitse leipäkääröihin sopivan voimakkaanmakuista makkaraa, esimerkiksi salamia tai tavallista kotimaista meetvurstia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g kaalia
- 1 purjo
- 2 rkl voita
- 1 l vihanneslientä
- ½ ruukkua basilikaa
- suolaa ja valkopippuria
Lapinrieskakääröt
- 4 isoa lapinrieskaa
- 4 vahvaa makkaraa
- ½ ruukkua basilikaa
- 2 dl rahkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Levitä rieskat työpöydälle ja levitä niille rahkaa, sirota hiukan suolaa ja pippuria päälle. Levitä basilikanlehtiä päälle. Laita lopuksi makkarat ja kääri rieskat tiukoiksi kääröiksi. Pidä viileässä tarjoiluun. Leikkaa kääröt kahtia ennen tarjoilua.
2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kaali. Kuullota niitä voissa isossa padassa. Kaada päälle liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa 10 minuuttia tai kunnes kaali on kypsää.
3. Silppua basilikanlehtiä ja ripottele keiton päälle ennen tarjoilua. Tuo pöytään myös rieskarullat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia