Kaalikeitto rieskakääröjen kanssa

Ihanan lämmittävää talviruokaa, joka sopi mainiosti arkipäivälliseksi tai sunnuntairuoaksikin ulkoilu- tai hiihtoretken päätteeksi. Valitse leipäkääröihin sopivan voimakkaanmakuista makkaraa, esimerkiksi salamia tai tavallista kotimaista meetvurstia.

Neljälle

  • 500 g kaalia
  • 1 purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 l vihanneslientä
  • ½ ruukkua basilikaa
  • suolaa ja valkopippuria

Lapinrieskakääröt

  • 4 isoa lapinrieskaa
  • 4 vahvaa makkaraa
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 2 dl rahkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Levitä rieskat työpöydälle ja levitä niille rahkaa, sirota hiukan suolaa ja pippuria päälle. Levitä basilikanlehtiä päälle. Laita lopuksi makkarat ja kääri rieskat tiukoiksi kääröiksi. Pidä viileässä tarjoiluun. Leikkaa kääröt kahtia ennen tarjoilua.

2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kaali. Kuullota niitä voissa isossa padassa. Kaada päälle liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa 10 minuuttia tai kunnes kaali on kypsää.

3. Silppua basilikanlehtiä ja ripottele keiton päälle ennen tarjoilua. Tuo pöytään myös rieskarullat.

Parhaat ruokaohjelmat