Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaalikääryleet kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 keräkaali

Täyte

  • 400 g sianjauhelihaa
  • 1 dl keitettyä, kylmää riisiä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 maustemittaa quatre epices -mausteseosta (nelimaustetta)
  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • 1 liemikuutio
  • n. 1 dl maitoa
  • 1 rkl siirappia

Kastike

  • siivilöityä lientä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • halutessasi, soijaa
  • voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita
  • puolukoita

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalia runsaassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Valuta ja irrota lehdet kokonaisina.

2. Sekoita jauheliha, riisi ja mausteet, ripottele mukaan puolikas liemikuutio, lisää maito ja sekoita. Laita n. 2 rkl täytettä jokaiselle kaalinlehdelle, kääri kokoon paketiksi. Laita kääryleet sauma alaspäin kuumaan pannuun voihin ja ruskista ne hyvin joka puolelta. Laita kääryleet pataan.

3. Murusta mukaan loput liemikuutiosta, lisää siirappi, kaada päälle hieman vettä ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 40 minuuttia. Siivilöi haudutusliemi, kuumenna se kiehuvaksi ja suurusta jauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan kylmää vettä. Tarjoile perunoiden ja puolukoiden kera.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaLammasta vihannessosekeitossaLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläSavoijinkaalivuoka pekonillaKaalikääryleet tomaattikastikkeessaSavoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessa
KaalikääryleetKananmunatonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tämä on eräs kotiruoan paraatinumeroista. Jos haluat, voit kannan poistamisen sijaan ruuvata siihen kiinni korkkiruuvin, käyttää sitä kahvana ja irrottaa kaalinlehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet