Kaalikääryleet kastikkeella

Tämä on eräs kotiruoan paraatinumeroista. Jos haluat, voit kannan poistamisen sijaan ruuvata siihen kiinni korkkiruuvin, käyttää sitä kahvana ja irrottaa kaalinlehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät.

Neljälle

  • 1 keräkaali

Täyte

  • 400 g sianjauhelihaa
  • 1 dl keitettyä, kylmää riisiä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 maustemittaa quatre epices -mausteseosta (nelimaustetta)
  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • 1 liemikuutio
  • n. 1 dl maitoa
  • 1 rkl siirappia

Kastike

  • siivilöityä lientä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • halutessasi, soijaa
  • voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita
  • puolukoita

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalia runsaassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Valuta ja irrota lehdet kokonaisina.

2. Sekoita jauheliha, riisi ja mausteet, ripottele mukaan puolikas liemikuutio, lisää maito ja sekoita. Laita n. 2 rkl täytettä jokaiselle kaalinlehdelle, kääri kokoon paketiksi. Laita kääryleet sauma alaspäin kuumaan pannuun voihin ja ruskista ne hyvin joka puolelta. Laita kääryleet pataan.

3. Murusta mukaan loput liemikuutiosta, lisää siirappi, kaada päälle hieman vettä ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 40 minuuttia. Siivilöi haudutusliemi, kuumenna se kiehuvaksi ja suurusta jauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan kylmää vettä. Tarjoile perunoiden ja puolukoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!