Kaalikääryleet kastikkeella
Tämä on eräs kotiruoan paraatinumeroista. Jos haluat, voit kannan poistamisen sijaan ruuvata siihen kiinni korkkiruuvin, käyttää sitä kahvana ja irrottaa kaalinlehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 keräkaali
Täyte
- 400 g sianjauhelihaa
- 1 dl keitettyä, kylmää riisiä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 maustemittaa quatre epices -mausteseosta (nelimaustetta)
- 1 maustemitta paprikajauhetta
- 1 liemikuutio
- n. 1 dl maitoa
- 1 rkl siirappia
Kastike
- siivilöityä lientä
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- halutessasi, soijaa
- voita paistamiseen
Lisukkeeksi
- keitettyjä perunoita
- puolukoita
Valmistusohje
1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalia runsaassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Valuta ja irrota lehdet kokonaisina.
2. Sekoita jauheliha, riisi ja mausteet, ripottele mukaan puolikas liemikuutio, lisää maito ja sekoita. Laita n. 2 rkl täytettä jokaiselle kaalinlehdelle, kääri kokoon paketiksi. Laita kääryleet sauma alaspäin kuumaan pannuun voihin ja ruskista ne hyvin joka puolelta. Laita kääryleet pataan.
3. Murusta mukaan loput liemikuutiosta, lisää siirappi, kaada päälle hieman vettä ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 40 minuuttia. Siivilöi haudutusliemi, kuumenna se kiehuvaksi ja suurusta jauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan kylmää vettä. Tarjoile perunoiden ja puolukoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka