Kaalikääryleet kastikkeella

Tämä on eräs kotiruoan paraatinumeroista. Jos haluat, voit kannan poistamisen sijaan ruuvata siihen kiinni korkkiruuvin, käyttää sitä kahvana ja irrottaa kaalinlehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät.

Neljälle

  • 1 keräkaali

Täyte

  • 400 g sianjauhelihaa
  • 1 dl keitettyä, kylmää riisiä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 maustemittaa quatre epices -mausteseosta (nelimaustetta)
  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • 1 liemikuutio
  • n. 1 dl maitoa
  • 1 rkl siirappia

Kastike

  • siivilöityä lientä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • halutessasi, soijaa
  • voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita
  • puolukoita

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalia runsaassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Valuta ja irrota lehdet kokonaisina.

2. Sekoita jauheliha, riisi ja mausteet, ripottele mukaan puolikas liemikuutio, lisää maito ja sekoita. Laita n. 2 rkl täytettä jokaiselle kaalinlehdelle, kääri kokoon paketiksi. Laita kääryleet sauma alaspäin kuumaan pannuun voihin ja ruskista ne hyvin joka puolelta. Laita kääryleet pataan.

3. Murusta mukaan loput liemikuutiosta, lisää siirappi, kaada päälle hieman vettä ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 40 minuuttia. Siivilöi haudutusliemi, kuumenna se kiehuvaksi ja suurusta jauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan kylmää vettä. Tarjoile perunoiden ja puolukoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.