Kaali- ja makkarapata

Lanttu ja keräkaali ovat parhaimmillaan loppukesästä ja koko syksyn. Näistä aineksista saa loihdittua maukasta pataruokaa, etenkin, jos mukaan lisää vielä mausteista makkaraa.

Neljälle

  • ½ lanttua
  • ½ keräkaalia
  • 4 mausteista makkaraa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl vihanneslientä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele lanttu isohkoiksi paloiksi. Suikaloi kaali. Kuullota riisi öljyssä, lisää lihaliemi sekä tomaattipyree. Laita pataan lanttupalat ja kaalisuikaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljalleen, kunnes riisi on kypsää ja lanttu pehmeää.

2. Paista makkarat ja lisää ne pataan. Kiehauta ja nosta tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!