Jyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydämin
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652812/landscape16_9/515/290/e0aa80e6efe0ec80e80a327591d8bf34/Lm/tomaatti-1-11942.jpg)
Tomaatit muuttuvat täyttämällä näppärästi suussasulaviksi herkuiksi.
4:lle
- 8 kpl kiinteää tomaattia
Täyte
- 1-2 rkl rypsiöljyä + voita
- 1 punasipuli
- 1 porkkana suikaleina
- 4 dl vettä
- 1 tl kasvisfondia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl Myllyn Paras Jyväpastaa
- 1 rkl sitruunamehua
- tomaattien sisusta
- ½ dl timjamia
- 200 g vuohenjuustoa
Valmistusohje
Leikkaa hattu tomaateilta ja koverra sisukset pois varovasti niin, että kuoret jää ehjiksi.
Paista silputtu sipuli ja suikaloitu porkkana öljy-voiseoksessa kasarissa. Lisää vesi, fondi ja pippuria, anna kiehahtaa. Lisää jyväpasta ja tomaattien koverretut sisukset, anna kiehua 5 minuuttia. silppua joukkoon timjamia. Jaa täyte tomaattien sisään, laita jokaisen tomattin keskelle pala vuohenjuustoa ”sydämeksi”. Aseta hatut paikoilleen Paista 225-asteisen uunin keski- tai ylätasolla 15-20 min.
Koristele timjamilla.
Vinkki: Sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi esim. kalalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka