Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jyväbroilerin rintafileetä, kesän vihanneksia ja voikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesän tuoreet vihannekset maistuvat jyväbroilerin lisäkkeenä.

Ainekset

  • 4 jyväbroilerin rintafileetä
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 pientä porkkanaa
  • 8 varhaisperunaa
  • 2 kevätsipulia
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

Voikastike

  • 1 silputtu pieni sipuli
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ripaus hienoksi silputtua punaista chiliä
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl suolatonta voita
  • mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Lisää silputtu sipuli ja viini kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sipuli pehmeää. Kaada sekaan kerma ja anna kiehua hiljalleen, kunnes noin puolet nesteestä kiehunut kokoon. Nosta kattila liedeltä. Lisää sinappi ja kylmät voikuutiot sekoittaen kastike tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Harjaa juurekset ja pese juurekset huolellisesti. Keitä porkkanat ja perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Leikkaa sipuli viipaleiksi ja puolita porkkanat ja perunat. Kuumenna vihannekset vähässä voissa ennen fileiden kypsymistä.

Poista rintafileistä mahdolliset ylimääräiset kalvot ja rasvat. Mausta pippurilla ja suolalla. Paahda fileet pinnoitetulla pannulla nahkapuolelta, kunnes nahka rapeaa ja rasva sulanut. Paista toiselta puolelta vain hetki.

Nosta fileet uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Jos käytössäsi paistomittari, niin nosta uunista sisälämpötilan ollessa 58-astetta. Leikkaa fileet viipaleiksi vihannesten ja voikastikkeen päälle.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaPaistettua kuhaa ja anjoviskermaperunaaMerimiespihvit naudan sisäpaististaKäristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraUlkofilee punaviinikastikkeessaMustasilmäpapuja sienten kera
BroilerinfileeHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee
  • 24.09.202110:41
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Cornflakes-kanaa – paneroidut broilerin rintafileet Kapen tapaan

  • 19.08.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

  • 25.05.202114:32
    Kastike kanalle

    Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa

  • 09.03.202013:34
    Pääruoat

    Nopea parmesaanibroileri

  • 03.01.202011:49
    Uunibroileri

    Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla