Juustotäytteiset filonyytit

Tarjoile nämä hauraanrapeat nyytit pehmeine täytteineen drinkkipurtavana tai alkuruokana. Ne sopivat myös noutopöytään.

Neljälle

  • 6 arkkia filotaikinaa
  • 150 g fetajuustoa
  • 2 munaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • salaatinlehtisekoitusta
  • 10 tummaa viinirypälettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murenna feta kulhoon ja sekoita siihen toinen muna. Mausta valkopippurilla.

2. Puolita filoarkit kahtia. Jaa fetatäytettä arkeille, taittele ne paketeiksi ja nosta uunipellille saumakohta alaspäin. Vatkaa toinen muna ja penslaa sillä filonyytit. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Sirottele rypäleet salaatille ja nosta päällimmäiseksi filonyytit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.