Nämä ovat ihania kuuman keiton kera!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
noin 50 palaan
- 250 g jauhoja
- 1 munankeltuainen
- 1 ½ dl vettä
- 250 g voita tai margariinia
- ½ tl suolaa
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sekoita jauhot, muna, suola ja vesi taikinaksi.
3. Kaulitse taikina ja paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi voi ohuesti ja kaulitse taikinaan seuraavasti: 1x4 taikinantaittelua (taitat taikinan neljään osaan ja kaulitset), 1x3 taittelua, 1x4 taittelua ja 1x3 taittelua. Ennen viimeistä taittelua ripottelet juuston taikinalle ja kaulitset mukaan.
4. Kierrä jokaista palaa spiraalille, laita palat voidelluille pelleille ja penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Tangot voi hyvin pakastaa, ja ne sopivat sekä keittojen kera että teeleipinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.