Varma valinta seisovaan pöytään. Juustopiiras voi myös olla lisuke lihalle, linnulle tai esim. savulohelle, ja tietysti sellaisenaan maukkaan salaatin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- noin 200 g juustoraastetta, esim. emmental
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, ja kiedo reunalle alumiinifoliosuikale. Esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
4. Vatkaa täyte.
5. Ota vuoka uunista, poista folio ja kaada täyte vuokaan.
6. Paista kypsäksi, noin 15-20 minuuttia. Tarjoile punaisin paprikapaloin koristeluna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.