Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustopiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 0,75 dl mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 muna
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 munankeltuaista
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 3 munanvalkuaista

Marinoidut greippiviipaleet

  • 2,5 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

Pohja:

Sekoita vehnäjauhot, pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna ja mantelijauhe ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.

Laita taikina kelmun väliin tai muovipussiin ja painele tasaiseksi levyksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.

Voitele vuoka ja kauli jähmettynyt taikina vuokaan. Vuoraa taikina foliolla ennen paistamista, jotta taikina ei valu reunojen yli paistamisen aikana.

Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki taikinan valmistukseen: mikäli taikina on ennen kaulimista vielä kovin tarttuvaa, voit lisätä siihen mantelijauhetta tai vehnäjauhoja.

Juustopiirakka on perinteinen ja ajaton kahvipöydän herkku. Tarjoile juustopiirakka seuraavana päivänä, jolloin maut ovat parhaimmillaan. Marinoidut greippiviipaleet ja tuore marja- tai hedelmäsalaatti sopivat piirakan kanssa erinomaisesti.

Täyte:

Sekoita kaikki muut aineet hyvin keskenään paitsi valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti muiden ainesten kanssa. Kaada massa valmiiseen piirakkapohjaan ja paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia, kunnes piirakka on pinnalta kullanruskea ja täyte kiinteää.

Marinoidut greippiviipaleet:

Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta noin minuutin verran. Lisää siivilöity sitruunamehu ja kiehauta.

Jäähdytä siirappi ja marinoi greippiviipaleet pyörittämällä ne siirapissa juuri ennen tarjoilua.

Koristele vadelmilla ja mintunlehdillä

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiHellapoliisin mango-charlotteSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraSitruunainen porkkanakakkuHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
JuustopiirakkaVappuKasvisruokaBrunssiVideoreseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka
  • 11.12.201513:43
    Päivän resepti

    Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Punasipuliquiche

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Butlerin juustopiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Mehevä juusto-paprikapiiras