Juustoleipä

Tästä taikinasta voi leipoa myös kapeita patonkeja, hyviä esimerkiksi keiton seuraan. Silloin paistoaikaa pitää vähentää puoleen.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 munaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3-4 dl kypsytettyä juustoa raasteena
  • 1-2 tl suolaa
  • n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita sekä vaivaa muut ainekset joukkoon. Vaivaa mukaan niin paljon jauhoa, että taikinasta tulee sopivan joustavaa. Vaivaa vielä, peitä kelmulla ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa, puolita se ja leivo kaksi leipää. Nosta leivät voideltuihin pitkulaisiin leipävuokiin. Peitä leivinliinalla ja nostata 30 minuuttia.

3. kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Penslaa leivät kuumalla vedellä uunista otettuina. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!