Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustoleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä taikinasta voi leipoa myös kapeita patonkeja, hyviä esimerkiksi keiton seuraan. Silloin paistoaikaa pitää vähentää puoleen.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 munaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3-4 dl kypsytettyä juustoa raasteena
  • 1-2 tl suolaa
  • n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita sekä vaivaa muut ainekset joukkoon. Vaivaa mukaan niin paljon jauhoa, että taikinasta tulee sopivan joustavaa. Vaivaa vielä, peitä kelmulla ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa, puolita se ja leivo kaksi leipää. Nosta leivät voideltuihin pitkulaisiin leipävuokiin. Peitä leivinliinalla ja nostata 30 minuuttia.

3. kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Penslaa leivät kuumalla vedellä uunista otettuina. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

Venäläiset ruislimputOhrakakkuRukiinen saksanpähkinäleipäTaittoleipäTalon ruusunmarjaleipäGrahamvuokaleipä
LeipäKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä