Tästä taikinasta voi leipoa myös kapeita patonkeja, hyviä esimerkiksi keiton seuraan. Silloin paistoaikaa pitää vähentää puoleen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 munaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3-4 dl kypsytettyä juustoa raasteena
- 1-2 tl suolaa
- n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita sekä vaivaa muut ainekset joukkoon. Vaivaa mukaan niin paljon jauhoa, että taikinasta tulee sopivan joustavaa. Vaivaa vielä, peitä kelmulla ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa, puolita se ja leivo kaksi leipää. Nosta leivät voideltuihin pitkulaisiin leipävuokiin. Peitä leivinliinalla ja nostata 30 minuuttia.
3. kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Penslaa leivät kuumalla vedellä uunista otettuina. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.