Juustokakku mansikkakastikkeen kera
Kakku syntyy todella nopeasti koneellisella avulla, mutta kyllä se käsivoiminkin käy. Tarvitset lisäksi irtopohjavuoan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kymmenelle
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 dl kauraryynejä
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
- 250 g voita
Täyte
- 400 g raejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 4 munaa
- 4 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Mansikkakastike
- 5 dl mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
- 2 rkl tomusokeria
- 2 tl sitruunamehua
Koristeeksi
- 6 isoa mansikkaa
Valmistusohje
1. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja pane astia kylmään. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauho, kauraryynit, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Leikkaa voi palasiksi ja tiputtele monitoimikoneen kansiaukosta jauhojen sekaan. Sekoita, kunnes taikina on sileä. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan. Esipaista kakkupohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja laske lämpö 175 asteeseen.
3 Sekoita keskenään raejuusto, kerma, munankeltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri sileäksi massaksi. Kääntele varovasti joukkoon puolet valkuaismassasta. Kääntele loputkin valkuaisista seokseen äärimmäisen varovasti. Levitä massa jäähtyneelle kakkupohjalle ja pane vuoka uuniin. Paista 175 asteessa 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniinvärinen. Jäähdytä ennen tarjoilua.
4. Mansikkakastike: Huuhtele mansikat ja poista kannat tai sulata mansikat, jos ne on pakastettu. Soseuta (koneella) mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu. Tarjoile juustokakun kanssa. Koristele puolitetuilla tuoreilla mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta