Kokeile tätä isoa, ihanaa juustokakkua. Reseptiin kuuluvaa juustonjuoksutetta voi ostaa apteekista. Juustokakku on hyvä välipala nälkäisille lapsille, niin isoille kuin pienillekin. Kakku maistuu hyvin myös jälkiruokana. Kermavaahto ja hillo sopivat hyvin kyytipojaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaan
- 6 litraa täysmaitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- ½ rkl juustonjuoksutetta
- 5 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 500 g makeamanteleita
- 3 karvasmantelia
- voita vuoan voiteluun
Tarjoiluun
- kermavaahtoa ja hilloa
Valmistusohje
1. Kuori, kalttaa ja hienonna makea- ja karvasmantelit. Lämmitä maito varovaisesti 35 asteeseen. Vatkaa sekaan jauhot ja lisää juustonjuoksute. Sekoita maitoa kunnes se alkaa paksuuntua. Nosta kattila liedeltä.
2. Anna seoksen levätä n. 30 minuuttia kunnes se on selvästi jakaantunut juustomassaksi ja heraksi. Sekoita vielä hetki käsin tai sähkövatkaimella, jotta juustomassa ja hera erottuvat kunnolla.
3. Siivilöi massa siiviläliinan läpi niin että kaikki hera valuu pois, tähän menee n. 1 tunti. Voitele 2 ½ litran vetoinen vuoka hyvin voilla.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita juustomassa kulhoon ja vatkaa sekaan vatkaamaton kerma, kananmunat, sokeri ja mantelit. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 1 ½ tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.