Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustokakku karvasmantelilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

12 palaan

  • 6 litraa täysmaitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ rkl juustonjuoksutetta
  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 500 g makeamanteleita
  • 3 karvasmantelia
  • voita vuoan voiteluun

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa ja hilloa

Valmistusohje

1. Kuori, kalttaa ja hienonna makea- ja karvasmantelit. Lämmitä maito varovaisesti 35 asteeseen. Vatkaa sekaan jauhot ja lisää juustonjuoksute. Sekoita maitoa kunnes se alkaa paksuuntua. Nosta kattila liedeltä.

2. Anna seoksen levätä n. 30 minuuttia kunnes se on selvästi jakaantunut juustomassaksi ja heraksi. Sekoita vielä hetki käsin tai sähkövatkaimella, jotta juustomassa ja hera erottuvat kunnolla.

3. Siivilöi massa siiviläliinan läpi niin että kaikki hera valuu pois, tähän menee n. 1 tunti. Voitele 2 ½ litran vetoinen vuoka hyvin voilla.

4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita juustomassa kulhoon ja vatkaa sekaan vatkaamaton kerma, kananmunat, sokeri ja mantelit. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 1 ½ tuntia.

Kokeile tätä isoa, ihanaa juustokakkua. Reseptiin kuuluvaa juustonjuoksutetta voi ostaa apteekista. Juustokakku on hyvä välipala nälkäisille lapsille, niin isoille kuin pienillekin. Kakku maistuu hyvin myös jälkiruokana. Kermavaahto ja hillo sopivat hyvin kyytipojaksi.

Lisää aiheesta:

Sahramijuustokakku mansikkahillokkeellaAprikoosikakkuJuustokakkua hedelmäsalaatin keraJuustojuoksutinpannukakkuAito ruotsalainen juustokakkuIsoäidin juustonjuoksutepannukakku
JuustokakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku