Juustokakku karvasmantelilla
Kokeile tätä isoa, ihanaa juustokakkua. Reseptiin kuuluvaa juustonjuoksutetta voi ostaa apteekista. Juustokakku on hyvä välipala nälkäisille lapsille, niin isoille kuin pienillekin. Kakku maistuu hyvin myös jälkiruokana. Kermavaahto ja hillo sopivat hyvin kyytipojaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaan
- 6 litraa täysmaitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- ½ rkl juustonjuoksutetta
- 5 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 500 g makeamanteleita
- 3 karvasmantelia
- voita vuoan voiteluun
Tarjoiluun
- kermavaahtoa ja hilloa
Valmistusohje
1. Kuori, kalttaa ja hienonna makea- ja karvasmantelit. Lämmitä maito varovaisesti 35 asteeseen. Vatkaa sekaan jauhot ja lisää juustonjuoksute. Sekoita maitoa kunnes se alkaa paksuuntua. Nosta kattila liedeltä.
2. Anna seoksen levätä n. 30 minuuttia kunnes se on selvästi jakaantunut juustomassaksi ja heraksi. Sekoita vielä hetki käsin tai sähkövatkaimella, jotta juustomassa ja hera erottuvat kunnolla.
3. Siivilöi massa siiviläliinan läpi niin että kaikki hera valuu pois, tähän menee n. 1 tunti. Voitele 2 ½ litran vetoinen vuoka hyvin voilla.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita juustomassa kulhoon ja vatkaa sekaan vatkaamaton kerma, kananmunat, sokeri ja mantelit. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 1 ½ tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa