Juustoinen sienikeitto

Sulatejuustolla ja etikalla maustettu sienikeitto vie kielen mennessään!

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 200 g herkkusieniä
  • 8 dl vettä
  • lihaliemikuutio
  • ¾ dl ohrakasta
  • 1 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 2 rkl Modenan Herttuan balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuli ja herkkusienet öljyssä. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta keitto ohrakkalla. Liuota ohrakas pieneen määrään kylmää vettä.

Anna keiton kiehua 3 minuuttia ja lisää joukkoon kuutioitu sulatejuusto. Mausta keitto Modenan balsamietikalla ja mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.