Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustoinen focaccialeipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä (37 astetta)
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g pecorino- tai parmesaanijuustoa
  • ½ rkl murskattuja fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Kaada jauhoseokseen 1 rkl öljyä, hiivaseos sekä loput vedestä, sekoita pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa 4 minuuttia. Kuutioi juusto.

2. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kaulitse ne 5 mm paksuisiksi ympyröiksi. Laita toinen niistä pellille, ripottele päälle juustokuutiot ja puolet fenkolinsiemenistä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Laita toinen taikinaympyrä ensimmäisen sekä täytteiden päälle, painele reunat yhteen jotta täyte ei karkaa paistamisen aikana. Tee ”kanteen” muutama viilto terävällä veitsellä ja penslaa se lopulla oliiviöljyllä. Ripottele päälle loput fenkolinsiemenet ja anna kohota 20-30 minuuttia.

4. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskeaa. Tarjoile heti.

Tämän litteän, täytetyn focaccialeivän voit tarjoilla loistokkaana välipalana tai alkuruokana. Alkuperäisreseptiin kuuluu pecorinojuusto, mutta voit hyvin käyttää parmesaania.

Lisää aiheesta:

Rosmariiniskonssit vuohenjuustollaPomeranssileipäAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätPizza CalzonePizza verdeJuhlava unikkoletti
FocacciaKananmunatonKasvisruokaGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia
  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttinen kaurafocaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipuli-focaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Focaccialeivät