Juustogratinoitu vihannesvoileipä
Lämmin voileipä vihrein päällystein saa lisämakua aurinkokuivatuista tomaateista ja rapeat vesikastanjat antavat mukavaa purutuntumaa. Tarjoile välipalana, pikkulounaana tai iltapalana olutlasillisen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 4 reilua viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- leivänlevitettä
- 500 g tuoretta pinaattia tai mangoldinlehtiä
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 4 palaa aurinkokuivattua tomaattia
- ½ purkkia vesikastanjoita
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Revi pinaatinlehdet pienemmiksi ja leikkaa pois paksut lehtiruodit. Kuullota pinaatti voissa, suolaa ja pippuroi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja viipaloi vesikastanjat.
2. Voitele leipäviipaleet voilla tai levitteellä. Jaa pinaatti leiville, samoin tomaatti- ja vesikastanjaviipaleet. Ripottele päälle juustoraaste.
3. Gratinoi voileipiä noin 6 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniinvärisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti