Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustogratinoitu kurttukaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on erityisen mainio ruoka tehtäväksi joulun välipäivinä, jos sinulla on joulukinkkua jäljellä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 kurttukaalia
  • 1 vihannesliemikuutio
  • vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl kermaa
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Revi kaalinlehdet irti ja keitä liemessä noin 30 minuuttia. Valuta ja hienonna.

2. Kuullota voi ja jauho kasarissa, kaada joukkoon sekoittaen siivilöity keitinliemi ja mausta. Keitä 5 minuuttia. Ota kastike liedeltä ja vatkaa joukkoon kermaan sekoitettu keltuainen. Sekoita mukaan juustoraaste. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. siirrä kaalisilppu voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Ripota pinnalle paprikajauhetta ja paista uunin keskitasolla, kunnes kastike on saanut hienon värin. Tarjoile kinkun kanssa.

Lisää aiheesta:

PorkkanagratiiniBroilerigratiiniBroileripata ja piparjuurikastikeGratinoitu turska parsakaalin keraYksinkertainen kalagratiiniCrème Vichyssoise
KaalilaatikkoKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalilaatikko
  • 27.03.202010:12
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"

  • 03.09.201909:39
    Pääruoat

    Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustogratinoitu kurttukaali

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Maissi-parsakaalilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Juustogratinoitu kukkakaali