Juustogratinoitu kurttukaali

Tämä on erityisen mainio ruoka tehtäväksi joulun välipäivinä, jos sinulla on joulukinkkua jäljellä.

Neljälle

  • 2 kurttukaalia
  • 1 vihannesliemikuutio
  • vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl kermaa
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Revi kaalinlehdet irti ja keitä liemessä noin 30 minuuttia. Valuta ja hienonna.

2. Kuullota voi ja jauho kasarissa, kaada joukkoon sekoittaen siivilöity keitinliemi ja mausta. Keitä 5 minuuttia. Ota kastike liedeltä ja vatkaa joukkoon kermaan sekoitettu keltuainen. Sekoita mukaan juustoraaste. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. siirrä kaalisilppu voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Ripota pinnalle paprikajauhetta ja paista uunin keskitasolla, kunnes kastike on saanut hienon värin. Tarjoile kinkun kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja