Maistuu hyvältä sellaisenaan pääruokana tai vaikka kinkun tai rapean pekonin seuralaisena.
Neljälle
- 1 iso kukkakaali
Kastike
- 3 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3-4 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- hiven muskottia
- 2 dl juustoraastetta
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa kaali pienempiin kukintoihin ja keitä ne melkein kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Valuta kukkakaalinuput ja laita ne sen jälkeen uunivadille.
2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa. Kaada maito joukkoon sekoittaen, mausta ja keitä 5 minuuttia.
3. Ota kastike pois liedeltä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada se kukkakaalin päälle. Gratinoi n. 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa.