Juustogratinoitu kukkakaali
Maistuu hyvältä sellaisenaan pääruokana tai vaikka kinkun tai rapean pekonin seuralaisena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 iso kukkakaali
Kastike
- 3 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3-4 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- hiven muskottia
- 2 dl juustoraastetta
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa kaali pienempiin kukintoihin ja keitä ne melkein kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Valuta kukkakaalinuput ja laita ne sen jälkeen uunivadille.
2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa. Kaada maito joukkoon sekoittaen, mausta ja keitä 5 minuuttia.
3. Ota kastike pois liedeltä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada se kukkakaalin päälle. Gratinoi n. 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti