Juustogratinoidut pinaattiperunat
Kermainen perunaruoka vihanneksilla sopii joko sellaisenaan tarjoiltavaksi yksinäisenä ruokana, tai kinkun tai muiden liha- tai makkararuokien lisukkeeksi, tai kalan kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 8 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
- muskottia
- suolaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja cayennea
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sulata pinaatti kattilassa 1 rkl margariinia kanssa. Mausta suolalla ja muskotilla. Valuta ja laita uunivuokaan.
3. Kuori perunat, viipaloi ja laita jokainen peruna ”kokonaiseksi” pinaatin päälle.
4. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta suolalla ja cayennella. Keitä kastiketta 5 minuuttia, ota liedeltä ja lisää keltuainen sekä puolet juustosta.
5. Kaada kastike perunoille ja ripottele päälle loput juustosta. Gratinoi uunissa kunnes juusto on kauniin väristä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa