Juustogratinoidut Hasselbackan-perunat

Pähkinämäen eli Hasselbackanperunat luotiin 1940-luvulla Hasselbackenin ravintolakoulussa. Korostettakoon, että alunperin perunoiden herkullisen rapea pinta saatiin aikaan pelkästään korppujauholla. Tässä muunnoksessa on juustoraastetta, ei siis alkuperäinen lainkaan, mutta ah, niin hyvää!

Neljälle

  • 8-12 perunaa, kiinteä lajike
  • 25 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hienoa korppujauhoa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat. Viipaloi ne 3 millin siivuiksi, niin että ne jäävät pohjasta kiinni. Yksi kikka on asettaa leikattava peruna puukauhaan ja viipaloida siinä.

2. Laita perunat uunivuokaan viillot ylöspäin. Voitele perunat sulatetulla voilla hyvin.

3. Paista perunoita uunissa 20 minuuttia. Ota ulos ja sirottele pinnalle suolaa, juustoraastetta ja korppujauhoa. Nosta takaisin uuniin ja paista vielä 15 minuuttia. Voitele voilla paistamisen aikana muutaman kerran.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!