Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustogratinoidut Hasselbackan-perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 8-12 perunaa, kiinteä lajike
  • 25 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hienoa korppujauhoa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat. Viipaloi ne 3 millin siivuiksi, niin että ne jäävät pohjasta kiinni. Yksi kikka on asettaa leikattava peruna puukauhaan ja viipaloida siinä.

2. Laita perunat uunivuokaan viillot ylöspäin. Voitele perunat sulatetulla voilla hyvin.

3. Paista perunoita uunissa 20 minuuttia. Ota ulos ja sirottele pinnalle suolaa, juustoraastetta ja korppujauhoa. Nosta takaisin uuniin ja paista vielä 15 minuuttia. Voitele voilla paistamisen aikana muutaman kerran.

Pähkinämäen eli Hasselbackanperunat luotiin 1940-luvulla Hasselbackenin ravintolakoulussa. Korostettakoon, että alunperin perunoiden herkullisen rapea pinta saatiin aikaan pelkästään korppujauholla. Tässä muunnoksessa on juustoraastetta, ei siis alkuperäinen lainkaan, mutta ah, niin hyvää!

Lisää aiheesta:

Hasselbackan perunat – perinteinen ja hyvä klassikkoreseptiOopperakellarin perunatHasselbackan eli pähkinämäen perunatHasselbackenin perunatPerunapaistos lenkkimakkaran kanssaJuusto- ja pekonitäytetyt uuniperunat
PerunatKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat