Juustogratinoidut broilerinpalat

Jotta tämä ruoka onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, vaaditaan voimakkaanmakuista juustoa, joka sulaa hyvin. Keitetty riisi ja tulinen tomaattikastike sopivat hyvin lisäksi.

Neljälle

  • 4 suurta broilerinpalaa
  • 2 rkl jauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 50 g juustoraastetta
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuivaa broilerinpalat ja ripottele pinnalle jauhoa. Laita osat voideltuun uunivuokaan ja sirottele suolaa ja pippuria päälle. Purista lihojen päälle sitruunamehu ja ripottele lopuksi juustoraaste.

2. Gratinoi ruokaa unissa 30 minuuttia. Tarkista tikulla pistämällä, että broileri on läpikypsä; lihaneste on silloin kirkasta ja läpinäkyvää. Ripottele pinnalle persiljasilppu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.