Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juusto-sienikuorrutettu turskafilee valkoviinikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle
  • 500 g turskafileetä
  • yrttisuolaa
  • valkopippuria
  • 1 tl persillade-mausteseosta
  • 1 rkl voita
  • 200 g tuoreita herkkusieniä, puhdistettuja
  • halutessasi tilkka kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl Crème bonjour cuisine tatti-herkkusientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Laita tuoreet tai sulatetut kalafileet uuninkestävään vuokaan. Mausta yrttisuolalla, valkopippurilla ja persilladella.

2. Lohko sienet neljään osaan ja paista ne hyvin voissa. Mausta samoilla mausteilla kuin kalakin. Lisää hieman valkoviiniä ja paljon kermaa. Lisää Crème bonjour kunnes kastike on halutun makuista. Keitä kokoon paksummaksi. Kaada kastike kalafileiden päälle.

3. Ripottele päälle juustoraastetta, mielellään cheddarjuustoa. Gratinoi uunissa 225 asteessa kunnes kala on valmis ja juusto kauniin väristä.

4. Tarjoile kala keitettyjen perunoiden ja kevyesti keitettyjen vihannesten kera.

5. Kalan voi hyvin vaihtaa porsaanfileeseen, kasleriin, kanaan tai kasvissyöjänä vaikkapa kukkakaaliin ja parsakaaliin ja gratinoida saman kastikkeen kera.

Kerma, juusto ja sienet ovat uskollisen turskan hyviä ystäviä. Tästä tulee aina hyvää. Jos haluat olla hieman enemmän poliittisesti korrekti, vaihdat uhanalaisen turskan seitiin tai hokiin.

Lisää aiheesta:

Kalaa valkoviinikastikkeellaFetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden keraPorsaanfilee viherpippurikastikkeellaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinKala-äyriäisgratiiniKeltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessa
TurskaaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä