Juusto-kinkkupiiras

Klassinen piiras juuston ja kinkun kera sopii hyvin lounaaksi, illalliseksi tai retkiruoaksi. Monitoimikone on hyvä apu taikinaa valmistettaessa, koneen nopea sekoitus tekee piiraskuoresta rapean ja kevyen. Piiraan kanssa maistuu rapea salaatti, johon tulee esimerkiksi jäävuorisalaattia ja retiisejä.

Ainekset

  • Kuudelle

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 125 g jääkaappikylmää voita
  • 1-2 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 dl kinkkusuikaleita
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita jauhot, voi ja suola monitoimikoneeseen ja käytä täydellä teholla 5-6 sekuntia. Lisää kylmä vesi ja käytä konetta, kunnes sinulla on taikinapallo. Ota taikina kulhosta ja laita muovipussissa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele piirasvuoka. Kaulitse taikina ja painele se vuokaan, esipaista uunissa 10-15 minuuttia.

3. Laita piirakkaan kinkkusuikaleita ja juustoraastetta. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito vuokaan täytteiden päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.