Juusto-kinkkupiiras
Klassinen piiras juuston ja kinkun kera sopii hyvin lounaaksi, illalliseksi tai retkiruoaksi. Monitoimikone on hyvä apu taikinaa valmistettaessa, koneen nopea sekoitus tekee piiraskuoresta rapean ja kevyen. Piiraan kanssa maistuu rapea salaatti, johon tulee esimerkiksi jäävuorisalaattia ja retiisejä.
Ainekset
- Kuudelle
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 125 g jääkaappikylmää voita
- 1-2 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 2 dl juustoraastetta
- 2 dl kinkkusuikaleita
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita jauhot, voi ja suola monitoimikoneeseen ja käytä täydellä teholla 5-6 sekuntia. Lisää kylmä vesi ja käytä konetta, kunnes sinulla on taikinapallo. Ota taikina kulhosta ja laita muovipussissa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele piirasvuoka. Kaulitse taikina ja painele se vuokaan, esipaista uunissa 10-15 minuuttia.
3. Laita piirakkaan kinkkusuikaleita ja juustoraastetta. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito vuokaan täytteiden päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka