Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuripersiljaa rapeaksi paahdettuna – Pirjon helppo resepti

Pirjo Toikkanen
Julkaistu 24.10.2020 07:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 500 g juuripersiljoita
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ½ dl kuoripäällisiä manteleita tai auringonkukansiemeniä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ½ dl vastaraastettua parmesaania
  • ½ dl panko-jauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu juuripersilja valmistuu näin:

  1. Harjaa juuripersiljat puhtaiksi kuorimatta niitä. Poista kannat ja ohut juuren pää. Leikkaa pitkittäin neljään osaan.
  2. Hienonna mantelit ja persilja. Raasta parmesaani. Sekoita mantelirouhe, persilja, parmesaani, panko ja mausteet keskenään.
  3. Pyörittele juuripersiljalohkot kauttaaltaan öljyssä, kasta kuiva-aineseokseen ja siirrä leivinpaperin päälle pellille.
  4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Resepti ja kuvat: Pirjo Toikkanen, rouvakasvis.blogspot.com

Pirjo Toikkanen juuripersilja 4

Lisää aiheesta:

Killerihyvä perunasalaatti! Linnean helppo ohjeJuuripersilja-porkkanaterriini – Pirjon juuresherkku joulupöytäänJuuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoonLinssikeitto – helppo, nopea ja edullinenJuurespannaripihvit paprikarenkaissaGlaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniä
UunijuureksetJuureksetNopeat ja helpotLisäkeruoatKasvisruoka

Juuripersilja on vielä monelle tuntematon juures, mutta sitä kannattaa ehdottomasti testata! Juuripersiljan voi paahtaa monen muun juureksen tapaan uunissa. Tässä Pirjo "Rouva Kasvis" Toikkasen reseptissä juuripersilja saa rapean pinnan pankojauhoilla.

Pirjo Toikkanen

Tuoreimmat aiheesta

Uunijuurekset
  • 29.04.202407:49
    Uunibroileri

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 16.12.202210:16
    Joulukinkku

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 21.12.202114:54
    Joulu

    Uunijuurekset joulupöytään – helppo vaihtoehto joululaatikoille

  • 24.10.202007:00
    Juurekset

    Paahdettu juuripersilja – Pirjon helppo resepti

  • 24.09.202014:21
    Grillatut kasvikset

    Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset