Juuripersiljaa rapeaksi paahdettuna – Pirjon helppo resepti

Pirjo Toikkanen juuripersilja 2
Pirjo Toikkanen

Juuripersilja on vielä monelle tuntematon juures, mutta sitä kannattaa ehdottomasti testata! Juuripersiljan voi paahtaa monen muun juureksen tapaan uunissa. Tässä Pirjo "Rouva Kasvis" Toikkasen reseptissä juuripersilja saa rapean pinnan pankojauhoilla.

Ainekset

  • 500 g juuripersiljoita
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ½ dl kuoripäällisiä manteleita tai auringonkukansiemeniä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ½ dl vastaraastettua parmesaania
  • ½ dl panko-jauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu juuripersilja valmistuu näin:

  1. Harjaa juuripersiljat puhtaiksi kuorimatta niitä. Poista kannat ja ohut juuren pää. Leikkaa pitkittäin neljään osaan.
  2. Hienonna mantelit ja persilja. Raasta parmesaani. Sekoita mantelirouhe, persilja, parmesaani, panko ja mausteet keskenään.
  3. Pyörittele juuripersiljalohkot kauttaaltaan öljyssä, kasta kuiva-aineseokseen ja siirrä leivinpaperin päälle pellille.
  4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Resepti ja kuvat: Pirjo Toikkanen, rouvakasvis.blogspot.com


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!