Juuripersiljaa rapeaksi paahdettuna – Pirjon helppo resepti
![Copyright: Pirjo Toikkanen. Pirjo Toikkanen juuripersilja 2](https://im.mtvuutiset.fi/image/7961772/landscape16_9/1600/900/455d72728bad1dec405740c3f6640bd8/zF/pirjo-toikkanen-juuripersilja-2.jpg)
Pirjo Toikkanen
Julkaistu
Juuripersilja on vielä monelle tuntematon juures, mutta sitä kannattaa ehdottomasti testata! Juuripersiljan voi paahtaa monen muun juureksen tapaan uunissa. Tässä Pirjo "Rouva Kasvis" Toikkasen reseptissä juuripersilja saa rapean pinnan pankojauhoilla.
Ainekset
- 500 g juuripersiljoita
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- ½ dl kuoripäällisiä manteleita tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- ½ dl vastaraastettua parmesaania
- ½ dl panko-jauhoja
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettu juuripersilja valmistuu näin:
- Harjaa juuripersiljat puhtaiksi kuorimatta niitä. Poista kannat ja ohut juuren pää. Leikkaa pitkittäin neljään osaan.
- Hienonna mantelit ja persilja. Raasta parmesaani. Sekoita mantelirouhe, persilja, parmesaani, panko ja mausteet keskenään.
- Pyörittele juuripersiljalohkot kauttaaltaan öljyssä, kasta kuiva-aineseokseen ja siirrä leivinpaperin päälle pellille.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Resepti ja kuvat: Pirjo Toikkanen, rouvakasvis.blogspot.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka