Juurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssa
Pyttipannu on arkiruokien helpointa kastia. Jos sinulle on jäänyt tähteeksi eiliseltä aterialta lihaa, voit käyttää sen oikein hyvin tämän ohjeen savupossun sijaan. Mieto munakokkeli soveltuu yhtä hyvin juureksien kuin sientenkin kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g savustettua porsaanlapaa
- 1 sipuli
- 50 g juuriselleriä
- 1 palsternakka
- 6 kiinteää perunaa
- 1 l tuoreita kantarelleja
- suolaa ja valkopippuria
Munakokkeli
- 8 munaa
- 1 rkl voita
- 4 rkl maitoa
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi savulapa. Kuori ja silppua sipuli. Kuori selleri, palsternakka ja perunat ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu voissa pannulla, nosta pannulta ja siirrä sivuun. Paista juureskuutiot pehmeiksi voissa, noin 10 minuuttia. Pane lihakuutiot mukaan paistumaan viime minuuteiksi. Lisää sipulisilppu ja sekoita kunnolla. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Pidä lämpimänä.
2. Puhdista ja perkaa kantarellit. Pane ne "hikoilemaan" kohtalaiselle lämmölle paistinpannuun, kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä ja laita voi pannulle. Paista sienet kullankeltaisiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kantarellit juurespyttipannun päälle.
3. Munakokkeli: Sulata voi kasarissa. Riko munat kasariin, lisää maito ja suola ja sekoita puuhaarukalla. Kuumenna munaseosta varovasti miedolla lämmöllä ja sekoittele pohjia myöten, kunnes munaseos alkaa hyytyä ja on pehmeän kermaista. Mausta maistellen ja muotoile kokkelista lämpimille lautasille "munat" ja tarjoile heti pyttipannun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka