Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g savustettua porsaanlapaa
  • 1 sipuli
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 6 kiinteää perunaa
  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • suolaa ja valkopippuria

Munakokkeli

  • 8 munaa
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi savulapa. Kuori ja silppua sipuli. Kuori selleri, palsternakka ja perunat ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu voissa pannulla, nosta pannulta ja siirrä sivuun. Paista juureskuutiot pehmeiksi voissa, noin 10 minuuttia. Pane lihakuutiot mukaan paistumaan viime minuuteiksi. Lisää sipulisilppu ja sekoita kunnolla. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Pidä lämpimänä.

2. Puhdista ja perkaa kantarellit. Pane ne "hikoilemaan" kohtalaiselle lämmölle paistinpannuun, kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä ja laita voi pannulle. Paista sienet kullankeltaisiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kantarellit juurespyttipannun päälle.

3. Munakokkeli: Sulata voi kasarissa. Riko munat kasariin, lisää maito ja suola ja sekoita puuhaarukalla. Kuumenna munaseosta varovasti miedolla lämmöllä ja sekoittele pohjia myöten, kunnes munaseos alkaa hyytyä ja on pehmeän kermaista. Mausta maistellen ja muotoile kokkelista lämpimille lautasille "munat" ja tarjoile heti pyttipannun kanssa.

Lisää aiheesta:

LammaspatéRiistakäristyspannu kantarellien keraFoliossa paistettua maksaaPorsaanpaistia ja punakaaliaRaakaperunaletut pekonin ja sienten seurassaGretan pihvi
PyttipannuGluteenitonPääruoatLiharuoka

Pyttipannu on arkiruokien helpointa kastia. Jos sinulle on jäänyt tähteeksi eiliseltä aterialta lihaa, voit käyttää sen oikein hyvin tämän ohjeen savupossun sijaan. Mieto munakokkeli soveltuu yhtä hyvin juureksien kuin sientenkin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu
  • 06.11.202315:37
    Hellapoliisi

    Kermainen pyttipannu

  • 20.03.202309:31
    Avokado

    Chilaquiles

  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 05.10.202014:55
    Nopeat ja helpot

    Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanapyttipannu