Juuresmuusi käristetyn häränrinnan ja sinappikastikkeen kera
Häränrinta ja juuresmuusi on klassista kotiruokaa. Tässä se saa seurakseen modernin sinappikastikkeen.
Neljälle
- 500 g riimisuolattua häränrintaa, ohuina viipaleina
- 2 tl voita
Juuresmuusi
- 1 iso lanttu
- 1 porkkana
- 2 perunaa
- 5 dl häränlientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl voita
Sinappikastike
- 2 dl ranskankermaa
- 2 rkl keittolientä
- 2 tl dijonsinappia
- 2 tl sinappia
Valmistusohje
1. Juuresmuusi: Kuori lanttu, porkkana ja perunat. Paloittele ne, laita pataan ja kaada päälle vettä niin että juurekset juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä kannen alla 20-30 minuuttia tai kunnes lantut ovat pehmeitä. Kaada keittovesi pois, säästä osa muusia ja kastiketta varten. Muussaa juurekset ja perunat perunasurvimella. Lisää keittolientä niin että saat sopivan paksuisen muusin, lisää voi ja sekoita.
2. Sinappikastike: Kuumenna ranskankerma, keittoliemi ja sinappi kattilassa. Alenna lämpöä ja anna kiehua muutama minuutti.
3. Kuumenna valurautapannu ja käristä häränrintaviipaleita kuumalla pannulla nokareessa voita. Tarjoile juuresmuusin ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa