Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuresmuusi käristetyn häränrinnan ja sinappikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Häränrinta ja juuresmuusi on klassista kotiruokaa. Tässä se saa seurakseen modernin sinappikastikkeen.

Neljälle

  • 500 g riimisuolattua häränrintaa, ohuina viipaleina
  • 2 tl voita

Juuresmuusi

  • 1 iso lanttu
  • 1 porkkana
  • 2 perunaa
  • 5 dl häränlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl voita

Sinappikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl keittolientä
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 tl sinappia

Valmistusohje

1. Juuresmuusi: Kuori lanttu, porkkana ja perunat. Paloittele ne, laita pataan ja kaada päälle vettä niin että juurekset juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä kannen alla 20-30 minuuttia tai kunnes lantut ovat pehmeitä. Kaada keittovesi pois, säästä osa muusia ja kastiketta varten. Muussaa juurekset ja perunat perunasurvimella. Lisää keittolientä niin että saat sopivan paksuisen muusin, lisää voi ja sekoita.

2. Sinappikastike: Kuumenna ranskankerma, keittoliemi ja sinappi kattilassa. Alenna lämpöä ja anna kiehua muutama minuutti.

3. Kuumenna valurautapannu ja käristä häränrintaviipaleita kuumalla pannulla nokareessa voita. Tarjoile juuresmuusin ja kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastujaMerimiespihvit naudan sisäpaististaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaHäränrintaa ja juuressosettaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessaLampaanpaistia perunagratiinin ja voikastikkeen kera
HäränrintaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa