Juures-kasvissalaatti ja naudan ulkofilee

Ulkofileepihvin kanssa maistuu raikas juures-kasvissalaatti.

Ainekset

  • 1 fenkoli
  • 1 porkkana
  • 1 punasalaatti
  • 1 palsternakka
  • 200 g retiisiä
  • 1 dl majoneesia
  • mustia oliiveja
  • ruohosipulia
  • mustapippuria

Naudan ulkofilee

  • 4 naudan ulkofileepihviä (a 150g)
  • suolaa
  • 2 rkl marinointi mausteseosta
  • 1 dl öljyä

Valmistusohje

Kuori juurekset. Leikkaa kasviksista sekä juureksista mahdollisimman ohuita viipaleita.

Revi ja pese punasalaatti. Laita kaikki kasvikset ja juurekset jääveteen.

Hienonna oliivit ja ruohosipulit. Sekoita ne majoneesin sekaan. Valuta kasvikset jäävedestä. Sekoita kasvikset ja juurekset.

Asettele lautaselle siten, että levität majoneesia salaatin alle.

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Laita grillipannu kuumenemaan liedelle. Mausta pihvit suolalla ja sivele hieman öljyä pihveihin. Sekoita oliiviöljy ja marinointi mausteseos. Grillaa pihvejä minuutin verran molemmilta puolilta. Loppu kypsennä pihvejä uunissa 4 minuuttia. Sivele lopuksi marinointi öljyä lihan pintaan.

Tarjoile juures-kasvissalaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.