Juopunut spaghetti
Tämä resepti todistaa, että maistuva ateria voi olla hyvinkin vaivaton valmistaa. Täytyy vain tietää, mitkä ainekset sopivat yhteen, joskus jopa puoli kahteen, jos pikkutunneille asti mennään, hih.
4 hengelle
- 454 g spaghettia
- 3-4 sardellifilettä, pilkottuna
- 2 lasillista punaviiniä
- 1/2 kuppia raastettua pecorino-juustoa
- pieni nippu persiljaa, hyvin silputtuna
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä, hyvin pilkottuna
- 3 kuivattua chilipippuria, murskattuna
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
Mutta spaghetti ja punaviini yhdessä, ah, eikö se ole jotain!
- Kiehauta suolattu vesi isossa kattilassa. Lisää spaghetti ja keitä 7 - 8 minuuttia.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa. Lisää valkosipuli, pilkotut sardellit sekä chilit ja keitä 2 - 3 minuutin ajan.
- Nosta melkein-al-dente -vaiheessaan oleva spaghetti kattilasta ja laita se pannulle jatkamaan kypsymistään. Sekoita hyvin.
- Kaada punaviini ja anna imeytyä spaghettiin kunnes pasta on valmis.
- Lisää silputtu persilja ja raastettu pecorino-juusto. Sekoita hyvin.
- Poista lämmöltä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut