Juhlava lehtikaalikeitto
Tässä reseptissä keitosta tulee hienostunut kuohuviinin ja kerman avulla. Tuoreen lehtikaalin sijaan voit käyttää myös pakastettua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 400 g lehtikaalia
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 10 dl kinkun paistolientä tai muuta lientä
- ½ tl rouhittuja fenkolinsiemeniä
- n. 2 dl kuohuviiniä
- 1 dl kuohukermaa
- halutessasi, suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista kaali ja suikaloi se hienoksi. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää kaali.
2. Lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta.
3. Lisää viini juuri ennen tarjoilua. Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä, tarjoile vatkatun kermanokareen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan