Juhlava lehtikaalikeitto

Tässä reseptissä keitosta tulee hienostunut kuohuviinin ja kerman avulla. Tuoreen lehtikaalin sijaan voit käyttää myös pakastettua.

Neljälle

  • n. 400 g lehtikaalia
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 10 dl kinkun paistolientä tai muuta lientä
  • ½ tl rouhittuja fenkolinsiemeniä
  • n. 2 dl kuohuviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • halutessasi, suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista kaali ja suikaloi se hienoksi. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää kaali.

2. Lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta.

3. Lisää viini juuri ennen tarjoilua. Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä, tarjoile vatkatun kermanokareen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!