Julkaistu
Tässä reseptissä keitosta tulee hienostunut kuohuviinin ja kerman avulla. Tuoreen lehtikaalin sijaan voit käyttää myös pakastettua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 400 g lehtikaalia
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 10 dl kinkun paistolientä tai muuta lientä
- ½ tl rouhittuja fenkolinsiemeniä
- n. 2 dl kuohuviiniä
- 1 dl kuohukermaa
- halutessasi, suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista kaali ja suikaloi se hienoksi. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää kaali.
2. Lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta.
3. Lisää viini juuri ennen tarjoilua. Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä, tarjoile vatkatun kermanokareen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.