Juhlava kanapiiras
Piirastäytteen tulee olla hyvin maustettua. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Piirastaikinahan ei maistu juuri miltään.
Kuudelle
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 grillatun broilerin lihat
- 300 g herkkusieniä, viipaleina
- 1 paprika, kuutioina
- 2 kevätsipulia, viipaleina
- 2 rkl margariinia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kanalientä
- 1 rkl currya
- 2 dl juustoraastetta
- 1 kananmuna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi, työstä notkeaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä taikinaa kanneksi. Pistele pohja, laita kylmään.
3. Ruskista sieniä kunnes ne saavat väriä. Puuteroi päälle jauhot ja curry, lisää liemi. Lisää paprika ja sipuli, keitä hiljalleen 5 minuuttia.
4. Kääntele mukaan kanat ja juusto. Kaada muhennos piirasvuokaan.
5. Kaulitse kansi ja suikaleita ja peitä vuoka niillä. Penslaa kansi munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti