Juhlava kanapiiras

Piirastäytteen tulee olla hyvin maustettua. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Piirastaikinahan ei maistu juuri miltään.

Kuudelle

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 grillatun broilerin lihat
  • 300 g herkkusieniä, viipaleina
  • 1 paprika, kuutioina
  • 2 kevätsipulia, viipaleina
  • 2 rkl margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kanalientä
  • 1 rkl currya
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi, työstä notkeaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä taikinaa kanneksi. Pistele pohja, laita kylmään.

3. Ruskista sieniä kunnes ne saavat väriä. Puuteroi päälle jauhot ja curry, lisää liemi. Lisää paprika ja sipuli, keitä hiljalleen 5 minuuttia.

4. Kääntele mukaan kanat ja juusto. Kaada muhennos piirasvuokaan.

5. Kaulitse kansi ja suikaleita ja peitä vuoka niillä. Penslaa kansi munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!