Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juhlava kanapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piirastäytteen tulee olla hyvin maustettua. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Piirastaikinahan ei maistu juuri miltään.

Kuudelle

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 grillatun broilerin lihat
  • 300 g herkkusieniä, viipaleina
  • 1 paprika, kuutioina
  • 2 kevätsipulia, viipaleina
  • 2 rkl margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kanalientä
  • 1 rkl currya
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi, työstä notkeaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä taikinaa kanneksi. Pistele pohja, laita kylmään.

3. Ruskista sieniä kunnes ne saavat väriä. Puuteroi päälle jauhot ja curry, lisää liemi. Lisää paprika ja sipuli, keitä hiljalleen 5 minuuttia.

4. Kääntele mukaan kanat ja juusto. Kaada muhennos piirasvuokaan.

5. Kaulitse kansi ja suikaleita ja peitä vuoka niillä. Penslaa kansi munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sipuli-anjovispiirasKanapiirakka parsakaalillaPaahtopaistipiirasTomaattipiiras kasslerillaSieni-pekonipiirasTomaattipiiras
KanapiirakkaSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Kinkkupiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-pinaattipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-maissipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nopea broileripiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Vol au vent à la Reine