Juhlava kanapiiras
Piirastäytteen tulee olla hyvin maustettua. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Piirastaikinahan ei maistu juuri miltään.
Kuudelle
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 grillatun broilerin lihat
- 300 g herkkusieniä, viipaleina
- 1 paprika, kuutioina
- 2 kevätsipulia, viipaleina
- 2 rkl margariinia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kanalientä
- 1 rkl currya
- 2 dl juustoraastetta
- 1 kananmuna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi, työstä notkeaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä taikinaa kanneksi. Pistele pohja, laita kylmään.
3. Ruskista sieniä kunnes ne saavat väriä. Puuteroi päälle jauhot ja curry, lisää liemi. Lisää paprika ja sipuli, keitä hiljalleen 5 minuuttia.
4. Kääntele mukaan kanat ja juusto. Kaada muhennos piirasvuokaan.
5. Kaulitse kansi ja suikaleita ja peitä vuoka niillä. Penslaa kansi munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Anun mokkakakku
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista