Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juhannuspatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riittää monelle vieraalle.

Kahdeksalle

  • noin 1 kg vähärasvaista sianjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää, murustettuna
  • 3 dl kahvikermaa
  • 1 kanaliemikuutio, murustettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 1 ½ tl currya
  • 1 ½ tl murustettua rosmariinia
  • ½ tl meiramia
  • suolaa ja pippuria
  • noin 100 g viipaloituja herkkusieniä
  • persiljaa
  • noin 1 dl kivennäisvettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada kerma leivänmuruille ja anna turvota hetki. Voitele korkea pasteija- tai leipävuoka.

2. Sekoita kaikki taikinan ainekset paitsi sienet ja persilja. Täytä vuoka taikinalla. Peitä foliolla, johon pistelet muutaman ilmareiän.

3. Paista uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia. Kuumenna lämpö 225 asteeseen viimeiseksi vartiksi ja poista folio, jotta patee saa kauniin värin. Kaada neste pois vuoasta ja anna jäähtyä.

4. Ruskista sienet ja koristele tarjoillessa persiljalla. Tarjoile salaatin ja cumberlandin kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Joulun maksapasteijaGlaseerattu kananmaksapasteijaMuna-anjovislaatikkoCharlemagne-porsaanfileeItse tehty maksapasteijaKinkkua sienimuhennoksella
PateePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee