Juhannuspatee

Riittää monelle vieraalle.

Kahdeksalle

  • noin 1 kg vähärasvaista sianjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää, murustettuna
  • 3 dl kahvikermaa
  • 1 kanaliemikuutio, murustettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 1 ½ tl currya
  • 1 ½ tl murustettua rosmariinia
  • ½ tl meiramia
  • suolaa ja pippuria
  • noin 100 g viipaloituja herkkusieniä
  • persiljaa
  • noin 1 dl kivennäisvettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada kerma leivänmuruille ja anna turvota hetki. Voitele korkea pasteija- tai leipävuoka.

2. Sekoita kaikki taikinan ainekset paitsi sienet ja persilja. Täytä vuoka taikinalla. Peitä foliolla, johon pistelet muutaman ilmareiän.

3. Paista uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia. Kuumenna lämpö 225 asteeseen viimeiseksi vartiksi ja poista folio, jotta patee saa kauniin värin. Kaada neste pois vuoasta ja anna jäähtyä.

4. Ruskista sienet ja koristele tarjoillessa persiljalla. Tarjoile salaatin ja cumberlandin kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!