Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jounin karjalanpiirakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jounin karjalanpiirakat nautitaan tyylipuhtaasti voisulan kera.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Puurotäyte

  • 2 ½ dl vettä
  • 3 dl riisiä
  • 1 l punaista maitoa
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa

Kuoritaikina

  • 3 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl ruisjauhoja

Lisäksi

  • voisulaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja lisää maito. Hauduttele kypsäksi noin tunnin ajan. Lisää voi ja mausta suolalla.

Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa, niin että taikinaan tulee sitkoa. Lisää sitten ruisjauhot.

Muotoile käsin taikinasta pitkä pötkö ja pilko se veitsellä paloiksi. Ajele palat piirakkapulikalla pyöreiksi ja ohuiksi levyiksi. Laita alustalle vähän ruis- ja vehnäjauhosekoitusta, ettei taikina tartu kiinni. Lisää keskelle reilu ruokalusikallinen riisitäytettä. Taita molemmat reunat kohti keskustaa niin, että täytettä jää näkyviin noin 1 ½ cm:n leveydeltä. Rypytä kiinni peukalolla ja etusormella.

Paista 300-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Voitele voisulalla.

Lisää aiheesta:

Neljän viljan täysjyväleipäRuohosipulileivätTerveysleipäPomeranssileipäRaejuustoiset pinaattipiiraatAamiaissämpylät
KarjalanpiirakkaKasvisruokaBrunssiEdullisetLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpiirakka
  • 25.10.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Karjalanpiirakat

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Karjalanpiirakat

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Jounin karjalanpiirakat