Jounin karjalanpiirakat
Jounin karjalanpiirakat nautitaan tyylipuhtaasti voisulan kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Puurotäyte
- 2 ½ dl vettä
- 3 dl riisiä
- 1 l punaista maitoa
- 50 g voita
- 1 tl suolaa
Kuoritaikina
- 3 dl vettä
- 1 ½ tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 4 dl ruisjauhoja
Lisäksi
- voisulaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja lisää maito. Hauduttele kypsäksi noin tunnin ajan. Lisää voi ja mausta suolalla.
Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa, niin että taikinaan tulee sitkoa. Lisää sitten ruisjauhot.
Muotoile käsin taikinasta pitkä pötkö ja pilko se veitsellä paloiksi. Ajele palat piirakkapulikalla pyöreiksi ja ohuiksi levyiksi. Laita alustalle vähän ruis- ja vehnäjauhosekoitusta, ettei taikina tartu kiinni. Lisää keskelle reilu ruokalusikallinen riisitäytettä. Taita molemmat reunat kohti keskustaa niin, että täytettä jää näkyviin noin 1 ½ cm:n leveydeltä. Rypytä kiinni peukalolla ja etusormella.
Paista 300-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Voitele voisulalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka