Jounin karjalanpiirakat
Jounin karjalanpiirakat nautitaan tyylipuhtaasti voisulan kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Puurotäyte
- 2 ½ dl vettä
- 3 dl riisiä
- 1 l punaista maitoa
- 50 g voita
- 1 tl suolaa
Kuoritaikina
- 3 dl vettä
- 1 ½ tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 4 dl ruisjauhoja
Lisäksi
- voisulaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja lisää maito. Hauduttele kypsäksi noin tunnin ajan. Lisää voi ja mausta suolalla.
Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa, niin että taikinaan tulee sitkoa. Lisää sitten ruisjauhot.
Muotoile käsin taikinasta pitkä pötkö ja pilko se veitsellä paloiksi. Ajele palat piirakkapulikalla pyöreiksi ja ohuiksi levyiksi. Laita alustalle vähän ruis- ja vehnäjauhosekoitusta, ettei taikina tartu kiinni. Lisää keskelle reilu ruokalusikallinen riisitäytettä. Taita molemmat reunat kohti keskustaa niin, että täytettä jää näkyviin noin 1 ½ cm:n leveydeltä. Rypytä kiinni peukalolla ja etusormella.
Paista 300-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Voitele voisulalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka