Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jouluvanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

1 vanukkaaseen

  • 500 g munuaisrasvaa
  • 600 g vaaleaa leipää paloina
  • 50 g jauhoja
  • 10 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl konjakkia
  • 450 g sokeria
  • 200 g tavallisia rusinoita
  • 200 g sulttaanirusinoita
  • 100 g korintteja
  • 100 g sukaatteja
  • 100 g rouhittuja manteleita
  • 150 g omenoita
  • 50 g hillottua inkivääriä
  • 50 g appelsiininkuorta
  • 15 g mausteita (kanelia, muskottia, neilikkaa)
  • 10 g suolaa
  • hillottua sitruunankuorta ja yhden sitruunan mehu
  • hillottua appelsiininkuorta ja yhden appelsiinin mehu

Valmistusohje

1. Hienonna munuaisrasva. Leikkaa leivästä reunat pois ja revi leipä pienemmiksi paloiksi, sekoita munien, jauhojen, konjakin ja munuaisrasvan kanssa.

2. Hienonna rusinat, korintit, sukaatit, mantelit, inkivääri ja appelsiininkuori ja kuutioi omena hienoksi. Jauha kaikki lihamyllyssä yhdessä leipäseoksen, maidon ja mausteiden kera.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada taikina 4 voideltuun ja jauhotettuun 1 litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa vesihauteessa 2 tuntia. Anna vanukkaiden jäähtyä ja säilytä kylmässä.

Lisää aiheesta:

Madeleine-leivokset ja tuorejuustodippiHedelmäinen joulupullaKookosvanukasPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraHedelmäkakkuViikunakakku portviinissä
Makea vanukasMakeat leivonnaisetJouluJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tämä klassinen englantilainen vanukas maistuu parhaalta, jos sen valmistaa etukäteen ja antaa sen levätä jääkaapissa – mielellään kuukauden! Ennen tarjoilua vanukas lämmitetään uunissa, asetellaan lautaselle ja liekitetään rommilla. Tämän reseptin toteuttaaksesi tarvitset lihamyllyn.

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja