Joulutorttujen taitteluvinkit
Kun on kiire, etsi valmiiksi taiteltuja tähtitorttuja pakastealtaasta!
8-10 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g) tai
- 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) tai
- 1 pkt paistovalmiita Myllyn Paras Tähtitorttuja (valmiiksi taiteltuja, 8 kpl)
Täyte
- 200 g paistonkestävää luumuhilloa/-marmeladia (+ piparkakkumaustetta)
Päälle
- tomusokeria
Keltainen täyte joulutortuille
- 100 g ranskankermaa (crème fraiche)
- 100 g pähkinä- tai mantelirouhetta
- 200 g paistonkestävää aprikoosimarmeladia
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Leikkaa viillot kohti keskustaa ja taittele joka toinen sakara tortun keskelle, nipistä yhteen kostutetuin sormin, lisää vasta sen jälkeen hillo, jotta torttujen sakarat pysyvät kiinni
Puolita lehtitaikinalevyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja nosta kulmat ylös "kukaksi" tortun keskelle. Nipistä hyvin kiinni. Laita kullekin keskelle vajaa 1 rkl täytettä
Puolita taikinalevyt neliöiksi, laita keskelle vajaa 1 rkl täytettä, voitele reunat vedellä ja käännä neliö kahtia kolmion malliksi, nipistele reunat oikein hyvin kiinni kostutetuin sormin
Ota taikinalevystä isoja ympyröitä (tähän on olemassa myös oma torttumuotti), laita keskelle vajaa 1 rkl täytettä, voitele reunat vedellä ja käännä ympyrä kahtia puolikuun malliseksi, nipistele reunat oikein hyvin kiinni kostutetuin sormin tai paina tätä varta vasten olevalla muotilla
Puolita lehtitaikinalevyt kahdeksi neliöksi. Laita jokaisen neliön keskelle vajaa 1 rkl täytettä. Nosta kulmat ylös tortun keskelle. Nipistä oikein hyvin kiinni. Voitele ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista ensin pelkkiä pohjakuvioita ilman täytettä. Ota taikinalevyistä muotilla sydämiä, tähtiä tai kuita, voitele ja paista ne. Halkaise jäähtyneenä ja täytä haluamallasi hillolla tai kerma-rahkaseoksella. Mikäli käytät torttutaikinalevyjä, kaaviloi niitä 1/3 pidemmiksi, siten että saat yhdestä levystä 3 kpl neliöitä
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle, voit halutessasi maustaa sen piparkakkumausteella.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.
Keltainen täyte joulutortuille: Sekoita kaikki täytteen ainekset. Laita täytettä tähtitorttujen päälle luumuhillon tilalle. Halutessasi voit laittaa koristeeksi puolikkaan, punaisen säilykekirsikan.
VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen lisäksi n. 100 g sini- tai valkohomejuustoa. Vielä helpommalla pääset kun käytät paistovalmiita Myllyn Paras Tähtitorttuja. Ne ovat valmiiksi taiteltuja, lisää vain hillo/haluamasi täyte.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti