Joulupata
Jos käyt Ruotsissa joulun alla, saatat löytää ravintolan pikkulämpimien pöydästä joulupata-nimisen erikoisuuden. Voisihan sitä kokeilla kotonakin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 viipaletta kinkkua
- 8 viipaletta joulumakkaraa
- 5 dl kinkunlientä
- 1 omena
- 1/4 purjoa
- 1 porkkana
- 1 rkl voita
Koristeeksi
- kurttulehtikaalia
Valmistusohje
1. Kiehauta kinkunliemi paistokasarissa. Ryhmittele kinkku- ja makkaraviipaleet kasariin, alenna lämpöä ja anna kaiken lämmetä.
2. Kuori omena ja lohko se. Suikaloi puhdistettu purjopala. Kuori porkkana ja raasta karkeasti.
3. Kuullota omenaa, purjoa ja porkkanaa voissa toisella pannulla. Nosta ne "joulupataan" ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti