Joulupata
Julkaistu
Jos käyt Ruotsissa joulun alla, saatat löytää ravintolan pikkulämpimien pöydästä joulupata-nimisen erikoisuuden. Voisihan sitä kokeilla kotonakin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 viipaletta kinkkua
- 8 viipaletta joulumakkaraa
- 5 dl kinkunlientä
- 1 omena
- 1/4 purjoa
- 1 porkkana
- 1 rkl voita
Koristeeksi
- kurttulehtikaalia
Valmistusohje
1. Kiehauta kinkunliemi paistokasarissa. Ryhmittele kinkku- ja makkaraviipaleet kasariin, alenna lämpöä ja anna kaiken lämmetä.
2. Kuori omena ja lohko se. Suikaloi puhdistettu purjopala. Kuori porkkana ja raasta karkeasti.
3. Kuullota omenaa, purjoa ja porkkanaa voissa toisella pannulla. Nosta ne "joulupataan" ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka