Joulupasteija

Joulupasteijan valmistuksen ei tarvitse olla hankalaa. Laita vuoan pohjalle leivinpaperia niin pasteija on helppo irrottaa sen jäähdyttyä.

1 pasteijaan

  • n. 250 g sianmaksaa
  • 250 g sianjauhelihaa
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kahvikermaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl meiramia
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettu
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Soseuta maksa, sianjauheliha ja anjovis hienoksi taikinaksi. Lisää konjakki.

2. Kuumenna kerma ja jauhot kiehuvaksi, vatkaa kastiketta sileäksi pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan kananmuna. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja valkosipulilla.

3. Sekoita kastike ja maksaseos. Kaada taikina korkeareunaiseen vuokaan, laita laakerinlehti päälle.

4. Peitä kannella tai alumiinifoliolla, johon pistelet muutamia reikiä. Paista vesihauteessa uunissa n. 1 tunti, ota kansi pois viimeiseksi 10 minuutiksi. Kaada valmiista pasteijasta neste pois.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!