Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulupasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joulupasteijan valmistuksen ei tarvitse olla hankalaa. Laita vuoan pohjalle leivinpaperia niin pasteija on helppo irrottaa sen jäähdyttyä.

1 pasteijaan

  • n. 250 g sianmaksaa
  • 250 g sianjauhelihaa
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kahvikermaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl meiramia
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettu
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Soseuta maksa, sianjauheliha ja anjovis hienoksi taikinaksi. Lisää konjakki.

2. Kuumenna kerma ja jauhot kiehuvaksi, vatkaa kastiketta sileäksi pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan kananmuna. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja valkosipulilla.

3. Sekoita kastike ja maksaseos. Kaada taikina korkeareunaiseen vuokaan, laita laakerinlehti päälle.

4. Peitä kannella tai alumiinifoliolla, johon pistelet muutamia reikiä. Paista vesihauteessa uunissa n. 1 tunti, ota kansi pois viimeiseksi 10 minuutiksi. Kaada valmiista pasteijasta neste pois.

Lisää aiheesta:

Joulun maksapasteijaJoulun itsetehty maksapasteijaJoulumaksapasteijaJouluinen maksapasteijaItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaJouluAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija