Joulupasteija
Joulupasteijan valmistuksen ei tarvitse olla hankalaa. Laita vuoan pohjalle leivinpaperia niin pasteija on helppo irrottaa sen jäähdyttyä.
1 pasteijaan
- n. 250 g sianmaksaa
- 250 g sianjauhelihaa
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- 2 rkl konjakkia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl kahvikermaa
- 1 kananmuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl meiramia
- 1 valkosipulinkynsi, puristettu
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Soseuta maksa, sianjauheliha ja anjovis hienoksi taikinaksi. Lisää konjakki.
2. Kuumenna kerma ja jauhot kiehuvaksi, vatkaa kastiketta sileäksi pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan kananmuna. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja valkosipulilla.
3. Sekoita kastike ja maksaseos. Kaada taikina korkeareunaiseen vuokaan, laita laakerinlehti päälle.
4. Peitä kannella tai alumiinifoliolla, johon pistelet muutamia reikiä. Paista vesihauteessa uunissa n. 1 tunti, ota kansi pois viimeiseksi 10 minuutiksi. Kaada valmiista pasteijasta neste pois.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta