Joulunekut
Varaudu vahtimaan seosta liedellä n. 20 minuuttia ja tee vesitesti kylmään veteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
100 kpl
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 50 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
- ¼ tl leivinjauhetta
Lisäksi tarvitset
- nekkuvuokia
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri, siirappi, voi ja kerma kattilassa ja keitä hiljalleen kunnes massa jähmettyy.
2. Tiputa hieman massaa vesilasilliseen, jos se jähmettyy, massa on valmista.
3. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan mantelit ja leivinjauhe.
4. Lusikoi nekkutaikina pieniin vuokiin ja laita kylmään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki