Joulunekut

Varaudu vahtimaan seosta liedellä n. 20 minuuttia ja tee vesitesti kylmään veteen.

100 kpl

  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
  • ¼ tl leivinjauhetta

Lisäksi tarvitset

  • nekkuvuokia

Valmistusohje

1. Kuumenna sokeri, siirappi, voi ja kerma kattilassa ja keitä hiljalleen kunnes massa jähmettyy.

2. Tiputa hieman massaa vesilasilliseen, jos se jähmettyy, massa on valmista.

3. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan mantelit ja leivinjauhe.

4. Lusikoi nekkutaikina pieniin vuokiin ja laita kylmään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!