Joulunekut
Julkaistu
Varaudu vahtimaan seosta liedellä n. 20 minuuttia ja tee vesitesti kylmään veteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
100 kpl
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 50 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
- ¼ tl leivinjauhetta
Lisäksi tarvitset
- nekkuvuokia
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri, siirappi, voi ja kerma kattilassa ja keitä hiljalleen kunnes massa jähmettyy.
2. Tiputa hieman massaa vesilasilliseen, jos se jähmettyy, massa on valmista.
3. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan mantelit ja leivinjauhe.
4. Lusikoi nekkutaikina pieniin vuokiin ja laita kylmään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan