Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulun Sydän-ikkunapiparit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joulun tunnelmaan pääset leipomalla herkullisia ikkunapipareita!

n. 30 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina (500 g), margariini
  • tai 1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina(500 g), voi
  • tai ½ annosta omaa piparkakkutaikinaa

Ikkunoiksi

  • 1 pss Hedelmäaakkosia tai värillisiä Ässämix-hedelmäkarkkeja

Valmistusohje

Ikkunaan voi leipoa myös syötäviä koristeita. Tee jokaiseen pipariin pienellä muotilla tai veitsellä reikä, siis ”ikkuna”. Laita paistettavaksi sopiva karkki ikkunaruuduksi, esim. Fazerin Ässämix sopii tähän.

Tee lisäksi pipariin pikkuinen reikä yläreunaan, esim. sukkapuikolla tai jollain tikulla. Paista piparit reikien teon ja karkin asettamisen jälkeen varovasti palamista välttäen

Käytä valmista piparitaikinaa tai tee taikina itse, alla paljon kyselty munaton pipariohje!

Levitä taikinalevyt erilleen ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä 15-30 min tai valmista piparitaikina itse. Kauli taikina n. 2 mm:n paksuisiksi levyiksi.

Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle. Tee jokaiseen pipariin pieni aukko, joka on juuri sopiva hedelmäkarkille. Laita yksi karkki jokaiseen aukkoon.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-7 min. Ole tarkkana, sillä piparit palavat helposti.

Huom! Ohjeessa mainitut hedelmäkarkit kestävät paistamisen. Jos käytät muita karkkeja, tee koepaisto.

VINKKI: Jos haluat ripustettavia pipareita, tee pipareiden yläreunaan reikä ennen paistamista tai paina kuumien pipareiden yläreunaan reikä tikulla heti, kun olet ottanut ne uunista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Joulupiparit kuppeina & KinuskimarjatPippurihärkä-joulutortutTähtipuu – piparijoulukalenteriPiparkakkutaloParhaat JoulutortutJoulun piparipullat
PiparkakutJouluMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi