Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulun piparipullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

noin 16 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)
  • 1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g) tai Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • raesokeria
  • säilykekirsikoita

Valmistusohje

Ota taikinat sulamaan. Jaa sulaneet pullataikinalevyt kahteen osaan ja leivo niistä pikkupullia. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Kauli sulanut piparkakku- tai piparitaikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (esim. tähti, perinteinen pipari, sydän) pipareita. Voitele kohonneet pullat munalla. Nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari. Voitele pinta, laita keskelle kirsikka ja ripottele raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Asettele piparisydämistä ja tähdistä kuvioita pullien päälle ja koristele raesokerilla sekä säilykekirsikoilla. Piparipullat ovat hyvää tarjottavaa joulun kahvihetkiin.

Lisää aiheesta:

Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalatMustikkapullatPikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrätTähtipuu – piparijoulukalenteriMyllytontun piparipullaHedelmäaakkospullat
PullatJouluMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku