Joulun maksapasteija
Maukas, itsetehty maksapasteija on mukavaa tarjoiltavaa jouluna, mutta sopii myös vuoden ympäri seisovaan pöytään tai vaikkapa yövoileivälle, mielellään pekonin ja paistettujen herkkusienten kera.
1 isoon pasteijaan
- n. 500 g vasikanmaksaa
- n. 350 g silavaa siivuina
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- 4 kananmunaa
- 3-4 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 dl kuohukermaa
- 5-6 cl konjakkia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta nelimaustetta
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa pitkulainen leipävuoka ohuilla silavaviipaleilla. Jauha tai soseuta maksa ja loput silavasta hienoksi taikinaksi. Paista sipuli, sekoita taikinaan anjovisten kera. Soseuta vielä hienommaksi.
2. Vatkaa munat, jauhot ja kerma, sekoita taikinaan. Mausta konjakilla ja mausteilla. Täytä vuoka taikinalla, niin että reunaan jää 1 cm tilaa. Laita päälle laakerinlehdet ja peitä alumiinifoliolla, johon pistät muutaman ilmareiän.
3. Paista vesihauteessa uunin keskitasolla 1-1 ½ tuntia. Ota folio paistamisen loppua kohden, niin että pinta saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje