Joulun juomat
Nämä drinkit ovat kevyitä ja viilentäviä. Katso Sami Garamin limesitruunadrinkin, karpalokyyneleen ja kurkkuveden raikkaat reseptit.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Gluteeniton, Kananmunaton
Limesitruunadrinkki
- 2 limesitruunaa
- 10 sitruunamelissanlehteä
- 4 tl kidesokeria
- 4 dl tonic-vettä
- 2 dl jäämurskaa
Karpalokyynel
- 4 dl sitruunalimettijuomaa
- 4 jäistä karpaloa
- 4 cl karpalomehutiivistettä tai karpalolikööriä
Kurkkuvesi
- soodavettä
- sitruuna-aromia
- kurkkua
Valmistusohje
1. Lohko pestyt limet ja murskaa lohkoja kulhon pohjalla, puunuijalla niin, että mehu irtoaa.
2. Lisää mukaan sitruunamelissanlehdet ja sokeri.
3. Jaa limet laseihin ja lusikoi päälle jäämurskaa.
4. Kaada lopuksi päälle tonicia ja tarjoa juomat heti.
Kaada sitruunalimettijuomaa kuohuviinilaseihin. Pudota jokaiseen lasiin jäinen karpalo ja kaada mehu tai likööri varoen, lasin reunaa pitkin sekaan.
Valmista soodavettä ja mausta se sitruuna-aromilla. Leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita ja upota juoman sekaan. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa