Joulun juomat

Nämä drinkit ovat kevyitä ja viilentäviä. Katso Sami Garamin limesitruunadrinkin, karpalokyyneleen ja kurkkuveden raikkaat reseptit.

Limesitruunadrinkki

  • 2 limesitruunaa
  • 10 sitruunamelissanlehteä
  • 4 tl kidesokeria
  • 4 dl tonic-vettä
  • 2 dl jäämurskaa

Karpalokyynel

  • 4 dl sitruunalimettijuomaa
  • 4 jäistä karpaloa
  • 4 cl karpalomehutiivistettä tai karpalolikööriä

Kurkkuvesi

  • soodavettä
  • sitruuna-aromia
  • kurkkua

Valmistusohje

1. Lohko pestyt limet ja murskaa lohkoja kulhon pohjalla, puunuijalla niin, että mehu irtoaa.

2. Lisää mukaan sitruunamelissanlehdet ja sokeri.

3. Jaa limet laseihin ja lusikoi päälle jäämurskaa.

4. Kaada lopuksi päälle tonicia ja tarjoa juomat heti.

Kaada sitruunalimettijuomaa kuohuviinilaseihin. Pudota jokaiseen lasiin jäinen karpalo ja kaada mehu tai likööri varoen, lasin reunaa pitkin sekaan.

Valmista soodavettä ja mausta se sitruuna-aromilla. Leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita ja upota juoman sekaan. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!