Joulun itsetehty maksapasteija
Itsetehty maksapasteija on yksi joulupöydän parhaita herkkuja. Nauti etikkakurkkujen kera. Viipaloitua silavaa voit tilata lihatiskillä.
1 isoon pasteijaan
- 500 g sianmaksaa
- 5 dl maitoa
- n. 250 g silavaa ohuina viipaleina
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettu
- 8 anjovisfileetä
- 4 kananmunaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl perunajauhoja
- 3 dl kuohukermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 maustemitta quatre epices -mausteseosta
- 2-3 cl konjakkia
Valmistusohje
1. Laita maksa likoamaan maitoon yön yli ja valuta.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa pitkulainen leipävuoka silavaviipalein. Paista sipuli voissa.
3. Sekoita ylijäänyt silava sekä maksa hienoksi monitoimikoneessa, lisää anjovis ja sipuli.
4. Vatkaa kerma, munat, jauhot ja perunajauhot. Lisää lihataikinaan. Mausta ja lisää halutessasi konjakkia.
5. Kaada taikina vuokaan niin että reunaan jää n. 1 cm vapaata. Peitä pasteija leivinpaperilla ja pistä siihen muutama ilmareikä.
6. Paista vesihauteessa uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa