Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulun itsetehty maksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itsetehty maksapasteija on yksi joulupöydän parhaita herkkuja. Nauti etikkakurkkujen kera. Viipaloitua silavaa voit tilata lihatiskillä.

1 isoon pasteijaan

  • 500 g sianmaksaa
  • 5 dl maitoa
  • n. 250 g silavaa ohuina viipaleina
  • 1 pieni keltasipuli, hienonnettu
  • 8 anjovisfileetä
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 maustemitta quatre epices -mausteseosta
  • 2-3 cl konjakkia

Valmistusohje

1. Laita maksa likoamaan maitoon yön yli ja valuta.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa pitkulainen leipävuoka silavaviipalein. Paista sipuli voissa.

3. Sekoita ylijäänyt silava sekä maksa hienoksi monitoimikoneessa, lisää anjovis ja sipuli.

4. Vatkaa kerma, munat, jauhot ja perunajauhot. Lisää lihataikinaan. Mausta ja lisää halutessasi konjakkia.

5. Kaada taikina vuokaan niin että reunaan jää n. 1 cm vapaata. Peitä pasteija leivinpaperilla ja pistä siihen muutama ilmareikä.

6. Paista vesihauteessa uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia.

Lisää aiheesta:

JoulupasteijaJoulun maksapasteijaJoulumaksapasteijaJouluinen maksapasteijaItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaJouluLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija